EN | NL | DE | FR

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Samsung-Laptop

De ComServe disciplines:

 • Winkelketens. Veel eindgebruikers beslissen om het defecte product te retourneren naar de winkel waar zij het product hebben aangeschaft. Deze winkelketens moeten een reparatie snel en efficiënt kunnen aanmelden. Chase levert een simpel en doeltreffend webportal dat, indien gewenst, aan te passen is aan de ‘look & feel’ van het winkelketen / merk. Men kan in Chase één of meer reparaties aanmelden. Indien gewenst behoort XML communicatie tussen winkelketen en ComServe tot de mogelijkheden.
 • Call Center. Indien de eindgebruiker contact opneemt met de helpdesk kan Chase ingezet worden voor de afhandeling van de telefoongesprekken én de reparatie of enkel de afhandeling van de reparatie. In het laatste geval verzorgen interfaces de communicatie tussen het Call Center systeem en Chase.
 • Customer Services. Naast het contact met de klant controleert Customer Services de verschillende stappen van het reparatietraject. Chase levert onder andere dashboards per klant, per product, per winkelketen. Dit levert het Customer Services team de benodigde informatie om de doorlooptijd veilig te stellen.
 • Vervoerder. ComServe verzorgt in samenwerking met geselecteerde vervoerders de ophalingen van de defecte producten en de retourzending van de gerepareerde producten. Dit vindt plaats bij eindgebruikers, winkels en op overslagpunten van winkelketens. Ophalingen en afleveringen worden geïnitieerd door Chase. Voor een snelle en juiste afhandeling is IT integratie inclusief track & trace functionaliteit een ‘must’. Dit levert voor ComServe en eindgebruiker/winkelketen online inzicht in de status van een pakket. Chase is geïntegreerd met de systemen van ProAsisst/UPS/TNT/DHL/GLS.
 • Magazijn. ComServe heeft gekozen voor het ERP systeem Exact Globe. Met behulp van Exact Globe is ComServe in staat te voldoen aan de hoge eisen van klanten met betrekking tot warehouse management. Chase is 100% geintegreerd met Exact Globe en levert aan klanten en winkelketens online inzicht in de voorraden.
 • Workshop. De plaats waar de ‘core activiteiten’ van Comserve worden uitgevoerd. Diagnose stellen, repareren en testen is ingeregeld in het Chase Shop Floor Control systeem. De parameters in het Shop Floor Control systeem worden op klant – product niveau ingesteld om 100% reparatiekwaliteit te garanderen.
 • Logistiek. De afdeling logistiek is verantwoordelijk voor het ontvangen en uitsturen van de producten. Dit betekent ook registratie van klant gegevens, product gegevens en registratie van meegestuurde acccesoires. Indien nodig wordt het product herverpakt in een passende solide nieuwe doos.
 • Kwaliteit. Geen enkel proces draait zonder de nodige kwaliteitscontroles en kwaliteitsborgingen. Enkel wanneer processen volledig zijn geïntegreerd in een IT systeem zullen kwaliteitscontroles werken zoals ze bedoeld zijn. Een greep uit de activiteiten van de afdeling kwaliteit: analyse op DOA producten, doorlopende analyse op 2de of 3de reparaties, kwaliteitsrapportages over productstoringen en procesfouten en natuurlijk de benodigde feedback naar de workshop. Chase en de achterliggende data is in staat om deze gedetailleerde rapportages te verzorgen.
 • Materiaal Planning. De afdeling Materiaal Planning heeft inzicht op verbruik, bestellingen en voorraadniveaus. Deze informatie in combinatie met verkoopprognoses van de klant en uitvalpercentages van producten leveren het gereedschap voor de materiaal planners. Dit is: het juiste aantal onderdelen op het juiste moment op de juiste plaats.
 • Boekhouding. De laatste in de rij, maar zeker niet het minst belangrijkste is de afdeling Financiën. Alle details van de afhandeling van een reparatie, arbeid - transport en materiaalverbruik is opgeslagen is in Chase. Chase is de basis voor de uiteindelijke financiële controle en levert de inzicht in de totale kosten én de totale opbrengsten.
 • Management. Het management vereist een 'live helicopter view' op de organisatie, de doelstellingen en de prestaties van de werknemers en de financiën. Chase levert deze overzichten.

De Comserve disciplines zorgen ervoor dat uw producten snel en efficiënt en met zorg en aandacht van onze mensen worden behandeld om een succesvolle after sales service ervaring mogelijk te maken.